листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Материјал за Годишното собрание на акционери на Македонијатурист АД Скопје на 19.04.2017 година


2.1.Мак.Турист АД-Ск.Годишна сметка 2016 год.-поединечна.pdf
2.2.Предлог-Одлука за одобрување на Годишна с-ка и финансиски извештаи за 2016 година.pdf
2.3.Ревидирани финансиски извештаи на Македонијатурист АД Скопје за 2016г.-со Мислење од ревизор-13.03.2017.pdf
2.4.Предлог-Одлука за одобрување на Годишна с-ка и финансиски извештаи за 2016 година - ревидирани.pdf
2.5.Годишен извештај од работењето на Друштвото за 2016г..pdf
2.6.Предлог-Одлука за одобрување на Годишниот извештај за работењето на Друштвото во 2016 година.pdf
3.1.Извештај за работата на Надзорен одбор во 2016 година.pdf
3.2.Предлог-Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Надзорен одбор во 2016 година.pdf
4.1.Извештај за работата на Управен одбор во 2016 година.pdf
4.2.Предлог-Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Управен одбор во 2016 година.pdf
5.1.Годишен извештај од работењето на внатрешна ревизија за 2016 година.pdf
5.2.Предлог-Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Внатрешна Ревизија во 2016 година.pdf
6.Предлог-Одлука за распределба на добивка за 2016 година.pdf
7.Предлог-Одлука за исплата на дивиденда и утврдување дивиденден календар за 2016 година.pdf
8.1.Предлог од акционери со над 5% сопственост за избор на членови на Надзорен Одбор.pdf
8.2.Предлог-Одлука за престанок на мандат и избор на членови на Надзорен одбор.pdf
9.Предлог-Одлука за измена на Статутот.pdf
10.Предлог-Одлука за избор на овластен ревизор за 2017 година.pdf

Објавено на: 20.03.2017 14:19:55
Документ БР.: DOC_13285-18/2017
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери