листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

во врска со годишното акционерско собрание за деловната 2019 година на Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје - Виена Иншуренс Груп (закажано за 29.05.2020 година), Ве информираме дека Агенцијата за супервизија на осигурување на Република Северна Македонија достави официјално писмено Известување бр.08-14/8 од 19.05.2020 година преку кое го истанка својот став во однос на точка 5, точка 6 и точка 7 од дневниот ред (работен дел) на Јавниот повик за свикување на предметното собрание бр.02-3199/2-1.

Интегралниот текст на Известувањето бр.08-14/8 од 19.05.2020 година доставено од Агенцијата за супервизија на осигурување на Република Северна Македонија преставува составен дел на оваа објава на ценовно чуствителна информација.

Срдечен поздрав,

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д Скопје - Vienna Insurance Group


Izvestuvanje_SEINET_ASO_Dividenda.pdf

Објавено на: 21.05.2020 14:27:17
Документ БР.: DOC_10191-402/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации