листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Прилепска пиварница А.Д. Прилеп ја известува јавноста дека на ден 29.06.2020 година врз основа на договор за дар извршен е упис во Централниот депозитар за хартии од вредност на нетрговски пренос на хартии од вредност (обични акции) со што акционерите Сашко Самарџиоски и Панде Самарџиоска се стекнаа со по 12500 обични акции со право на глас.

Со тоа акционерот Сашко Самарџиоски, член на Управен одбор и Генерален директор на Прилепска пиварница А.Д. Прилеп поседува вкупно 14500 обични акции со право на глас, односно има учество од 36,32% во основната главнина на Прилепска пиварница А.Д. Прилеп.

По направениот пренос акционерот Панде Самарџиоска член на Управен одбор и Заменик Генерален директор на Прилепска пиварница А.Д. Прилеп поседува вкупно 14500 обични акции со право на глас, односно има учество од 36,32% во основната главнина на Прилепска пиварница А.Д. Прилеп.

Членот на Управен одбор и Претседател на одборот, Кирил Самарџиоски кој до 29.06.2020 година поседуваше 25000 обични акции со право на глас, по спроведениот договор за дар повеќе не поседува акции во Прилепска пиварница А.Д. Прилеп.

Објавено на: 30.06.2020 08:45:31
Документ БР.: DOC_10191-444/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации