листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

ЛИБЕРТИ АД Скопје, со седиште на ул. 16та Македонска Бригада бр.18, Скопје – Гази Баба, ЕМБС 5166187 (“Друштвото”), известува дека мнозинскиот акционер на Друштвото - ЛИБЕРТИ ХОЛДЦО ГАЛАТИ & СКОПЈЕ ЛИМИТЕД (LIBERTY HOLDCO GALATI & SKOPJE LIMITED), со регистрирано седише на 7 Хертфорд Стрит, Лондон, Обединето Кралство В1Ј 7РХ (7 Hertford Street, London, United Kingdom, W1J 7RH) и со регистарски број 11680699 (“Преземач”), на 29ти октомври 2020 година го извести Друштвото за намерата за преземање.

Преземачот го извести Одборот на директори на Друштвото за неговата намера за преземање која се однесува на сите преостанати акции во Друштвото, како и дека по добивање на соодветната дозвола од страна на Комисијата за хартии од вредност, понудата за преземање и проспектот ќе бидат јавно објавени.

 

Објавено на: 02.11.2020 15:56:09
Документ БР.: DOC_10191-686/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации