листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 36 од Правилата за котација, известуваме за дивидендниот календар:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

во прилог на оваа објава е Одлука за исплата за дивиденда за деловната 2019 и деловната 2020 година со утврден дивиденден календар, усвоена од страна на акционерите на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп. Одлуката е усвоена на Годишното акционерско собрание за деловната 2021 година одржано на 25.05.2022 година. Сите прашања во врска со предметната одлука можете да ги доставите до овластените лица на Друштвото.

Срдечен ппоздрав

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп.


_Odluki_Sobranie za 2021_25.05.2022_Dividenda za 2019 i 2020.pdf

Објавено на: 25.05.2022 14:04:13
Документ БР.: DOC_10187-12/2022
Урнек: Дивиденден Календар