листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Ве известуваме дека на ден 20.12.2023 година се потпиша Спогодба за присоединување со која ВИНЕР - Виена Иншуренс Груп АД Скопје, како Друштво што се присоединува, се присоединува кон МАКЕДОНИЈА oсигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп, како Друштво што презема, со универзален пренос на целокупниот имот и правата и обврските на ВИНЕР - Виена Иншуренс Груп АД Скопје во замена за акции издадени од МАКЕДОНИЈА oсигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп, во согласност со позитивното законодавство. По завршување на постапката за статусни промени ВИНЕР - Виена Иншуренс Груп АД Скопје престанува да постои без ликвидација.   

Сите прашања во врска со оваа Известување можете да ги доставите до стручните служби на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп

Со почит,

МАКЕДОНИЈА осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп

УПРАВЕН ОДБОР


40.Izvestuvanje do MBHV_20122023.pdf

Објавено на: 20.12.2023 09:29:19
Документ БР.: DOC_10191-769/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации