листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни.

Ве известуваме дека на акционерското собрание на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп, одржано на 09.07.2024 година, акционерите донесоа одлука за избор на членови на Надзорниот одбор. Во прилог ја објавуваме предметната одлука. Сите прашања во врска со изборот на членовите на Надзорниот одбор може да ги адресирате до стручните служби на Друштвото.

Срдечен поздрав,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп


_2.Odluka za izbor na clenovi na NO_09072024__Scan.pdf

Објавено на: 09.07.2024 14:05:01
Документ БР.: DOC_12285-35/2024
Урнек: Измени во органи на управување