Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилникот за котација на хартии од вредност, Ве известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Конверзија на приоритетни акции на Комерцијална банка ад Скопје

Во согласност со точка 7.04 од Правилникот за котација, ве известуваме дека по извршената конверзија  на  4.802 приоритетни акции со вкупната номинална вреднос од  4.802.000,00 денари во  4.802 обични акции со вкупна номинална вредност од  4.802.000,00 денари, бројот на акции издадени од Банката се менува и изнесува:

-приоритетни акции  вкупно 85.942 во вкупна номинална вредност од

85.942.000,00 денари, и

-обични акции вкупно 1.928.125  во вкупна номинална вредност од 1.928.125.000,00  денари.

 

 

Конверзија на приоритетни акции на Комерцијална банка ад Скопје

Во согласност со точка 7.04 од Правилникот за котација, ве известуваме дека по извршената конверзија  на  4.802 приоритетни акции со вкупната номинална вреднос од  4.802.000,00 денари во  4.802 обични акции со вкупна номинална вредност од  4.802.000,00 денари, бројот на акции издадени од Банката се менува и изнесува:

-приоритетни акции  вкупно 85.942 во вкупна номинална вредност од

85.942.000,00 денари, и

-обични акции вкупно 1.928.125  во вкупна номинална вредност од 1.928.125.000,00  денари.

 

 

Објавено на: 26.04.2006 09:37:19
Документ БР.: DOC_10191-55/06
Урнек: Ценовно Чувствителна Информација