листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Годишен извештај за работењето на Комерцијална банка АД Скопје и Извештај за усогласеност на работењето со Кодексот за корпоративно управување.

Истовремено, го објавуваме и усвоениот Финансиски план за 2010 година, којшто е корегиран за технички грешки во однос на претходно објавениот на 05.03.2010 година. Имено, на страна 34, во табелата под насловот за пасивата, ред 3 и 6, корегирани се бројките за 2010 година за пасивни временски разграничувања, како и резервите. Исто така, на страна 35, на текстот којшто се однесува за позициите во пасивата извршени се корекции во третата потточка.


Извештај за работењето на Комерцијална банка АД Скопје во 2009 година.pdf
Извештај за усогласеност на работењето со Кодексот за корпоративно управување.pdf
Финансискиот план на Комерцијална банка АД Скопје за 2010 година.pdf

Објавено на: 24.03.2010 14:58:47
Документ БР.: DOC_10191-38/10
Урнек: Други ценовно чувствителни информации