листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 35 став (1) алинеја 7 од Правилата за котација го објавуваме следново:

ИЗВЕСТУВАЊЕ

 

Прилепска пиварница А.Д. Прилеп известува дека врз основа на Решение ПП бр. 09-7/10 од 22.05.2017 година од Комисија за заштита на конкуренцијата-Комисија за одлучување по прекршок и е изречена глоба во износ од 166.778.900,оо денари.

Против одлуката ќе биде поведен управен спор. Управниот спор го одлага извршувањето на одлуката. Компанијата е уверена дека надлежните институции ќе донесат законита одлука и дека оспореното решение нема да остане на сила.

Објавено на: 26.05.2017 08:26:25
Документ БР.: DOC_26451-3/2017
Урнек: Судски постапки