листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Прилепска пиварница А.Д. Прилеп согласно член 33 од Правилата за котација на Македонска берза за хартии од вредност АД Скопје, според кој една од постојаните обврски на издавачот  е да објави ценовно чувствителни информации вклучително и за нови инвестиции во основни средства или во хартии од вредност кои надминуваат 10% од капиталот на друштвото, определено врз основа на последните ревидирани годишни финансиски извештаи, објавува дека склучи договор за набавка на основни средства за вршење на дејност производство на пиво и сокови, во вредност од 5.368.000,oo евра. Со тоа компанијата како еден од лидерите на македонскиот пазар продолжува доследно да ги следи и имплементира најновите технолошки решенија во дејноста, производство на пиво и сокови.

Објавено на: 07.08.2017 08:49:25
Документ БР.: DOC_10191-339/2017
Урнек: Други ценовно чувствителни информации