листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, го објавуваме следниот финансиски извештај:

Неревидирани финанисиски извештаи на Фабрика Карпош ад Скопје за период од 01.06.2017-30.06.2017

- Објаснување на неревидирани финансиски извештаи за период од 01.01.2017-30.06.2017-

Зголемувањето на залихата на тековната во однос на претходната година не се однесува на залиха од планско производство туку од недовршено производство – или производство во тек од станбен комплекс Александрија – проект за изградба на станови кои ги гради Фабрика Карпош ад Скопје, која се јавува и како инвеститор и како изведувач во проектот и залихата се вреднува согласно стандардот МСС б р2. Со издавање на фактурите на купувачите на становите залихата ќе се валоризира во приходот на компанијата.


6 и 12 Месечни известувања- трговски друштва - функција на трошоци (1).xls

Објавено на: 11.08.2017 15:10:58
Документ БР.: DOC_26441-41/2017
Урнек: Неревидирани финансиски извештаи 01.01. - 30.06.