листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, го објавуваме следниот финансиски извештај:

Неревидиран биланс на успех за Фабрика Карпош ад Скопје за период 01.01.2017-30.09.2017

Објаснување на неревидирани финансиски извештаи за период од 01.01.2017-30.09.2017. Зголемувањето на залихата на тековната во однос на претходната година не се однесува на залиха од планско производство туку од недовршено производство – или производство во тек од станбен комплекс Александрија – проект за изградба на станови кои ги гради Фабрика Карпош ад Скопје, која се јавува и како инвеститор и како изведувач во проектот и залихата се вреднува согласно стандардот МСС б р2. Со издавање на фактурите на купувачите на становите по продажни цени, залихата ќе се валоризира и ќе го зголеми приходот на компанијата.


3 и 9 Месечни известувања- трговски друштва - функција на трошоци.xls

Објавено на: 13.11.2017 14:41:52
Документ БР.: DOC_12298-67/2017
Урнек: Неревидиран биланс на успех 01.01. - 30.09.