листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Одборот на директори на Македонски Телеком АД – Скопје, на својот вонреден состанок одржан на 06.12.2017 година, ги усвои Одлуките со кои:

- го отповика г-дин Назим Буши од позицијата Извршен член на Одборот на директори во функција на Главен оперативен директор на Друштвото почнувајќи од 15. декември 2017 година и го избра за Претседател на Одборот на директори на Друштвото со мандат почнувајќи од 15. декември 2017 година,

- го избра г-дин Горан Трајановски, државјанин на Република Македонија, за Извршен член на Одборот на директори во функција на Главен оперативен директор на Друштвото, со мандат почнувајќи од 15. декември 2017 година, и

- го избра г-дин Сашо Велески, неизвршен член на Одборот на директори, за Заменик Претседател на Одборот на директори со мандат од 6. декември 2017 година.

Објавено на: 07.12.2017 13:13:39
Документ БР.: DOC_12285-73/2017
Урнек: Измени во органи на управување