листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 35 став (1) алинеја 7 од Правилата за котација го објавуваме следново:

ИЗВЕСТУВАЊЕ

 

Прилепска пиварница А.Д. Прилеп известува дека врз основа на Пресуда на Управниот суд Упрк бр. 2/2017, Решението бр ПП бр. 09-7/10 од 22.05.2017 година од Комисијата за заштита на конкуренција со кое на Прилепска пиварница А.Д. Прилеп и беше изречена глоба во износ од 166.778.900,оо денари беше поништено и предметот беше вратен на повторно одлучување.

 

Постапувајќи по напатствијата на Управниот суд Комисија за заштита на конкуренцијата-Комисија за одлучување по прекршок со Решение ПП бр. 09-2/2 од 07.02.2018 година и изрече глоба на Прилепска пиварница А.Д. Прилеп во износ од 4.297.995,оо денари.

Објавено на: 14.02.2018 15:20:07
Документ БР.: DOC_26451-0/2018
Урнек: Судски постапки