листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Одлуки по Собрание одржано на 11.04.2018г.


1.Одлука за одобрување на Годишната сметка за 2017г..pdf
2.Одлука за одобрување на финансиските извештаи на друштвото за 2017г. ревидирани од овластен ревизор.pdf
3.Одлука за одобрување на годишниот извештај за работењето на Уготур АД Скопје за 2017г..pdf
4.Одлука за распределба на добивката по Годишната сметка за деловната 2017г..pdf
5.Одлука за одобрување на извештајот од неизвршните членови на Одборот на директори за резултатите од контролата над управувањето со друштвото за 2017г..pdf
6.Одлука за одобрување на Годишниот извештај за работењето на Службата за внатрешна ревзија за 2017г..pdf
7.Одлука за одобрување на работата на членовите на Одборот на директори на Друштвото за 2017г..pdf
8.Одлука за назначување овластен ревизор за вршење ревизија на годишната сметка и финансиските извештаи на Уготур АД Скопје за 2018г..pdf
9.Одлука за измена на Статутот на Уготур АД Скопје.pdf

Објавено на: 12.04.2018 08:49:28
Документ БР.: DOC_12283-13/2018
Урнек: Други одлуки од собрание