листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

НЛБ Банка АД Скопје, известува дека врз основа на Рамковен договор за учество во програмата за кредитирање на мали и средни претпријатија и приоритетни проекти IV од кредитна линија на ЕИБ во износ од 100.000.000 евра (заведен под деловен број 1916-94 од 04.07.2014 година) и анексите кон истиот склучен е Нотарски акти - Договори за невладетелски залог врз побарувања од прв ред со својство на извршна исправа, помеѓу Македонска банка за поддршка на развојот АД Скопје (како Заложен доверител) и НЛБ Банка АД Скопје (како Заложен должник-должник), заверени кај Нотар Анастасија Петреска со ОДУ бр.276/18 во вкупен износ од 1.390.000,00 евра (еденмилионтристотиниидеведесетилјадиевра).

 

 

 

НЛБ Банка АД Скопје

Објавено на: 15.05.2018 14:50:00
Документ БР.: DOC_10191-249/2018
Урнек: Други ценовно чувствителни информации