листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната нова емисија:


Врз основа на донесена Одлука на собрание на акционери на Фруктал Мак АД Скопје за зголемување на основната главнина со издравање на обични акции по пат на јавна понуда 3-та емисија бр. 02-20 од 25.06.2018 година, Комисијата за хартии од вредност донесе Решение УП 1 број 10-53 од 22.11.2018 година за давање на одобрение за издавање на хартии од вредност по пат на јавна понуда.

Купувањето на акции преку јавна понуда ќе се одвива преку Македонска берза АД Скопје и ќе започне од 12.12.2018 и ќе трае заклучно со 10.01.2019 година. Вкупниот број на понудени обични акции преку јавната понуда изнесува 783.000, а ќе се нудат по почетна цена од 315 денари за 1 (една) акција.

Објавено на: 29.11.2018 15:48:38
Документ БР.: DOC_12289-2/2018
Урнек: Нови емисии