листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната нова емисија:

Фруктал Мак АД Скопје изврши зголемување на основната главнина со издавање на 783.000 обични акции по пат на јавна понуда 3-та емисија. На 24.12.2018 година е извршен уписот во Трговскиот регистар, а на 25.12.2018 година е извршен упис на акциите во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје.

Со новата емисија основната главнина на Фруктал Мак АД Скопје се зголемува на 1.724.530 обични акции со номинална вредност од 5,11 ЕУР за една акција.

Објавено на: 27.12.2018 08:35:49
Документ БР.: DOC_12289-3/2018
Урнек: Нови емисии