листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Согласно член 33 и 34 од Правилата за котација, Фершпед АД Скопје известува дека на конститутивната седница на Одбор на директори за Претседател на Одбор на директори е именуван Штерјо Наков. За извршни членови на Одбор на директори се именувани Иван Петровски како Генерален директор и Драган Наков како Заменик генерален директор.

Од членовите на Одборот на директори, Штерјо Наков поседува 259 обични акции или 1,43% од основната главнина на друштвото, Иван Петровски поседува 20 обични акции или 0,11% и Драган Наков поседува 2.143 обични акции или 11,83%. Останатите членови на Одборот на директори не поседуваат акции во друштвото.

Објавено на: 29.05.2019 15:30:30
Документ БР.: DOC_12285-37/2019
Урнек: Измени во органи на управување