листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно Глава 6 од Правилата за котација известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Образложение кон резултатите:

1.Во однос на промените во сметководствените политики и методи на вреднување на ставките во финансиските извештаи нема.

2.Во споредба со претходниот период на остварени вкупни приходи истите се намалени како резултат на намалена реализација. Сите приходи се од основна дејност-продажба на цевки и профили на домашен и странски пазар.

3.Во споредба со претходниот период вкупните расходи се намалени поради намалено производство.

4.Исплатени дивиденди нема.

5.Вложувања или продажба на материјални средства нема, а исто така ниту значителен отпис.

Објавено на: 21.08.2019 14:02:22
Документ БР.: DOC_10191-443/2019
Урнек: Други ценовно чувствителни информации