листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:

Алкалоид АД Скопје согласно Одлука за стекнување сопствени акции со откуп, донесена на седница на собрание на акционери, одржана на ден 08.04.2019 година,  изврши откуп на 7.016 сопствени обични акции по цена од 10.800,00 денари за една акција преку Македонска Берза на ден 16.10.2019 година.

По извршениот откуп, друштвото поседува вкупно 21.757 сопствени акции, што претставува 1,52% од вкупниот број на издадени акции од Алкалоид АД Скопје.

Објавено на: 17.10.2019 14:10:49
Документ БР.: DOC_12291-31/2019
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции