листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

во врска со годишното акционерско собрание за деловната 2019 година на Друштвото (закажано за 29.05.2020 година) Ве информираме дека, по доставеното Известување бр.08-14/8 од 19.05.2020 година од Агенцијата за супервизија на осигурување, Надзорниот одбор на Друштвото одржаа соодветна седница на која се донесе нова предлог одлука за распределба на добивка остварена со Годишната сметка на Друштвото за деловната 2019 година. 

Новата предлог одлука за распределба се однесува на точка 5, точка 6 и точка 7 од дневниот ред (работен дел) на Јавниот повик за свикување на предметното собрание бр.02-3199/2-1. Новата предлог одлука за распределба на добивка остварена со Годишната сметка на Друштвото за деловната 2019 година преставува интегрален дел на оваа објава.

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје - Виена Иншуренс Груп

 


_4.1.Odluka_dobivka_2019.pdf

Објавено на: 26.05.2020 14:06:19
Документ БР.: DOC_13285-98/2020
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери