листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Собранието на акционери на Стопанска банка а.д. Битола не расправаше и одлучуваше по однос на точките со реден број 9 со наслов: „Предлог-oдлука за измена и дополнување на Статутот на Стопанска банка а.д. Битола“ и реден број 10 со наслов: „Статут на Стопанска банка а.д. Битола (пречистен текст)“ од дневниот ред за 46. Седница одржана на 27.5.2020 година, заради недобиена претходна согласност од гувернерот на Народна Банка на Република Северна Македонија за измена и дополнување на Статутот на Банката.

 

Објавено на: 27.05.2020 14:45:26
Документ БР.: DOC_12283-28/2020
Урнек: Други одлуки од собрание