листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Нашето трговско друштво, ПИ Благој Ѓорев АД Велес, изврши промена на неговиот назив-фирма, врз основа на претходно донесена одлука на собрание на акционери одржано на 12.06.2020 година.

Централен регистер на РСМ изврши упис на овие промени на 07.07.2020 година, така што во иднина нашето друштво ќе се означува под називот Прехранбена индустрија КРИСТАЛ 1923 АД - Велес.

Другите карактеристики на друштвото, ЕДБ, ЕМБС и трансакциски сметки во банки остануваат непроменети.

Објавено на: 16.07.2020 14:15:23
Документ БР.: DOC_10191-463/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации