листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

На Собрание на акционери, одржано на 12.06.2020 година, извршено е намалување на бројот на членовите на одборот на директори од 5 на 3 члена.

Централниот регистар на РСМ изврши упис на овие промени на 07.07.2020 година, така што членови на Одбор на директори на ПИ Кристал 1923 АД Велес се:

Горанчо Лазов, Извршен директор на друштвото

Румен Смилевски, Претседател на Одбор на директори

Софија Лазова, неизвршен член на Одбор на директори

Објавено на: 16.07.2020 14:15:28
Документ БР.: DOC_12285-37/2020
Урнек: Измени во органи на управување