листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

На ден 21.10.2020 година врз основа на поднесена оставка заверена кај нотар Трајко Маркоски во Прилеп УЗП бр. 9512/2020 од 21.10.2020 година на лицето Благоја Спиркоски му престана функцијата член во Управен одбор на Прилепска пиварница А Д Прилеп.

На седница на Надзорниот одбор истиот ден едногласно за нов член во Управниот одбор беше избрано лицето Јане Ангелески Оперативен менаџер за процесна автоматика и електро одржување, дипломиран електроинженер. Членот на Управниот одбор Јане Ангелески не поседува акции од друштвото.

Промената беше запишана во Централниот регистар на Република Македонија на ден 22.10.2020 година.

Објавено на: 26.10.2020 08:40:01
Документ БР.: DOC_12285-47/2020
Урнек: Измени во органи на управување