листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

НЛБ Банка АД Скопје на ден 30.11.2020 година одржа Собрание на акционери, со следните предлог-одлуки од Дневниот ред:

 1. Избор на претседавач на Собранието;
 2. Избор на записничар и бројач на гласови на Собранието;
 3. Предлог-одлука за употреба на акумулирана добивка на НЛБ Банка АД Скопје;
 4. Предлог-одлука за утврдување висина на дивиденда и утврдување дивиденден календар на НЛБ Банка АД Скопје за 2019 година;
 5. Предлог-одлука за измена и дополнување на Статутот на НЛБ Банка АД Скопје;
 6. Предлог-одлука за измена и дополнување на Деловникот за работа на Собранието на акционери на НЛБ Банка АД Скопје;
 7. Предлог-одлука за усвојување пречистен текст на Деловникот за работа на Собранието на акционери на НЛБ Банка АД Скопје
 8. Информација за поднесена оставка од член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје
 9. Предлог-одлука за именување член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје

По однос на предлог-одлуките на Собранието на акционери на НЛБ Банка АД Скопје беа донесени следните одлуки:

 1. Избор на претседавач на Собранието; - усвоена со потребното мнозинство на гласови и објавена на Сеи-нет
 2. Избор на записничар и бројач на гласови на Собранието; - усвоена со потребното мнозинство на гласови и објавена на Сеи-нет
 3. Предлог-одлука за употреба на акумулирана добивка на НЛБ Банка АД Скопје;- не е усвоена со потребното мнозинство на гласови, односно мнозинството акционери гласаа против и не е објавена на Сеи-нет
 4. Предлог-одлука за утврдување висина на дивиденда и утврдување дивиденден календар на НЛБ Банка АД Скопје за 2019 година; не е усвоена со потребното мнозинство на гласови, односно мнозинството акционери гласаа против и не е објавена на Сеи-нет
 5. Предлог-одлука за измена и дополнување на Статутот на НЛБ Банка АД Скопје; - усвоена со потребното мнозинство на гласови и објавена на Сеи-нет
 6. Предлог-одлука за измена и дополнување на Деловникот за работа на Собранието на акционери на НЛБ Банка АД Скопје; - усвоена со потребното мнозинство на гласови и објавена на Сеи-нет
 7. Предлог-одлука за усвојување пречистен текст на Деловникот за работа на Собранието на акционери на НЛБ Банка АД Скопје- усвоена со потребното мнозинство на гласови и објавена на Сеи-нет
 8. Информација за поднесена оставка од член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје – оваа точка од дневниот ред не е предмет на гласање
 9. Предлог-одлука за именување член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје- усвоена со потребното мнозинство на гласови и објавена на Сеи-нет

Резултатите од поединечното гласање по однос на секоја одлука се достапни на интернет страната на Банката согласно обврската која произлегува од одредбите од Законот за трговските друштва.

 

Објавено на: 01.12.2020 09:52:40
Документ БР.: DOC_10191-714/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации