листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Врз основа на Одлука од Надзорен одбор бр. 02-17613/1/II.1-15 од 5.10.2020 година и Решение за издавање претходна согласност од Народна банка на Република Северна Македонија бр. 15-25124/11 од 11.12.2020 година, за член и претседател на Управен одбор на Стопанска банка а.д. Битола повторно е назначен д-р Владимир Ефтимоски.

Истовремено, известуваме дека врз основа на Одлука од Надзорен одбор бр. 02-17613/1/II.1-18 од 5.10.2020 година и Решение за издавање на претходна согласност од Народна Банка на Република Северна Македонија бр. 15-24810/9 од 11.12.2020 година, за член на Управен одбор на Стопанска банка а.д. Битола повторно е назначена д-р Наташа Несторовска.

 

Објавено на: 16.12.2020 14:54:00
Документ БР.: DOC_12285-51/2020
Урнек: Измени во органи на управување