листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Предлог Одлуки за Годишното Собрание на Мермерен Комбинат АД – Прилеп коешто ќе се одржи на 28.05.2021 година.


1. Предлог - одлука за усвојување на годишната сметка за 2020.pdf
2. Предлог - одлука за усвојување на финансиските извештаи и извештајот на независните ревизори за 2020 година.pdf
3. Предлог - одлука за усвојување на Годишниот извештај за работата на Друштвото за 2020.pdf
4. Предлог - одлука за одобрување на работата на членовите на Одборот на Директори за 2020.pdf
5. Предлог - одлука за распределување на добивката за 2020 година.pdf
6. Предлог - одлука за усвојување на годишниот извештај на Внатрешната ревизија за 2020.pdf
7. Предлог - одлука за избор на друштво за ревизија за 2021.pdf
8. Предлог - Одлука за реизбор на членови на Одборот на Директори.pdf

Објавено на: 28.04.2021 08:39:00
Документ БР.: DOC_13285-96/2021
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери