листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Образложение кон резултатите:

1. Во однос на промените во сметководствените политики и методи на вреднување на ставките во финансиските извештаи нема.

2. Во споредба со претходниот период на остварени вкупни приходи истите се намалени како резултат на намалена реализација. Сите приходи се од основна дејност - продажба на цевки и профили на домашен и странски пазар.

3. Во споредба со претходниот период вкупните трошоци се намалени поради намалено производство.

4. Исплатени дивиденди нема.

5. Продажба на материјални средства нема, а исто така нема ниту значителен отпис.

6. Промени во кредитни задолжувања нема.

Објавено на: 04.05.2021 14:17:07
Документ БР.: DOC_10191-422/2021
Урнек: Други ценовно чувствителни информации