листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

 

Комерцијална Банка АД Скопје ја известува јавноста дека правното лице ЗСФ-КОМ ДООЕЛ увоз-извоз Скопје преку системска блок трансакција се стекна со 35.637 обични акции издадени од Комерцијална Банка АД Скопје. Правното лице ЗСФ-КОМ ДООЕЛ увоз-извоз Скопје заедно со поврзаните лица поседува вкупно 72.999 обични акции, односно има учество од 3,2 % во основната главнина на Комерцијална Банка АД Скопје.

 

Објавено на: 29.06.2021 14:36:31
Документ БР.: DOC_10191-486/2021
Урнек: Други ценовно чувствителни информации