листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Известување до акционерите

Реплек АД на ден 30.06.2021 година изврши исплата на втор дел од дивиденда во износ од 50% од износот на дивиденда по акција согласно Одлуката за распределба на добивката по годишната сметка на Реплек АД за 2020 година со бр. 02-1675/1 од 08.04.2021 година. Со оваа исплата, дивидендата согласно Одлуката за распределба на добивката по годишната сметка на Реплек АД за 2020 година со бр. 02-1675/1 од 08.04.2021 година е исплатена во целост.

Се известуваат акционерите кои ги немаат доставено потребните податоци за исплатата на дивидендата да ги достават до Реплек АД.

 

Објавено на: 30.06.2021 15:54:50
Документ БР.: DOC_10191-488/2021
Урнек: Други ценовно чувствителни информации