листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Постапувајќи согласно законските обврски предвидени во Законот за хартии од вредност, како и врз основа Правилата за котација на Македонската берза АД Скопје, РЕПЛЕК АД Скопје објавува дека во Друштвото за фармацевтско хемиски производи РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ Скопје (Друштво основано од РЕПЛЕК АД Скопје) е извршена промена на Управителот.

Управителот на Реплек Фарм ДООЕЛ Скопје, Иван Туџаров, поради приватни причини дава оставка од позиција – Управител на Друштвото за фармацевтско хемиски производи Реплек Фарм ДООЕЛ Скопје. Согласно Одлуката за избор на Управител на Реплек Фарм ДООЕЛ Скопје донесена на седницата на Управниот одбор на Реплек АД Скопје одржана на 08.07.2021 година со која за Управител на Друштвото за фармацевтско хемиски производи Реплек Фарм ДООЕЛ Скопје се именува лицето Цане Талевски (досегашен Помошник генерален директор на Реплек Фарм ДООЕЛ Скопје). Промената е извршена во Централен Регистар на РСМ.

 

Објавено на: 21.07.2021 15:55:44
Документ БР.: DOC_10191-507/2021
Урнек: Други ценовно чувствителни информации