листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно глава 6 од правилата за котација ве известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

За периодит од 01.01.2021-30.06.2021 година друштвото АД Нова Стоковна Куќа остварува негативен финансиски резултат во износ од 305,000.00 денари.

Остварените приходи за овој период изнесуваат 7,807,000.00 денари кои во однос на претходниот период бележат зголемување.Истите се остварени од промет на клиенти кои имаат закупено деловен простор.

Износот на расходите за периодот изнесуваат 6,096,000.00 денари и истите бележат зголемување во однос на претходниот период.

Во периодот од 01.01-2021-30.06.2021 година друштвото нема направено промени во сметководствените политики и методите на вреднување на ставките во финасиските извештаи.

За овој период друштвот има извршено вложувања во нови акции и нема продажба на материјални средства.

Објавено на: 30.07.2021 14:53:36
Документ БР.: DOC_10191-590/2021
Урнек: Други ценовно чувствителни информации