листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Со решениe бр.15-22676/8 од 11ти ноември 2021 година, Гувернерката на НБРСМ издаде претходна согласност за именување на г-дин Светозар Попов за член на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје. Согласноста е издадена за период од 4 (четири) години, сметано од денот на приемот на Решението.

Со решение  бр.15-22676/9  од 11ти ноември 2021 година, Гувернерката на НБРСМ издаде претходна согласност за именување на г-ѓа Ралица Богоева за член на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје. Согласноста е издадена за период од 4 (четири) години, сметано од денот на приемот на Решението.

Со решение  бр.15-22676/10  од 11ти ноември 2021 година, Гувернерката на НБРСМ издаде претходна согласност за именување на г-дин Јанко Караколев за член на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје. Согласноста е издадена за период од 4 (четири) години, сметано од денот на приемот на Решението.

Објавено на: 12.11.2021 15:43:30
Документ БР.: DOC_12285-50/2021
Урнек: Измени во органи на управување