листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно глава 6 од Правилата за котација, Известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно глава 6 од Правилата за котација известуваме за следната ценовно чувствителна информација за периодот од 01.01.2022-31.03.2022 година за АД Нова Стоковна Куќа Струмица  остварува позитивен финансиски резултат.

Остварените приходи за периодот изнесуваат 4,466,804.00 денари кои споредбено со остварените приходи за овој период 2021 година бележат зголемување.  Истите се остварени од промет на клиенти кои имаат закупено деловен простор.

Расходите за периодот од 01.01.2022 - 31.03.2022  споредбено со истиот период минатата година исто така бележат зголемување.

За овој период нема промени во сметководствените политики и методи на вреднување на ставките во финансиските извештаи.

 

Објавено на: 28.04.2022 14:28:49
Документ БР.: DOC_10191-319/2022
Урнек: Други ценовно чувствителни информации