листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Ве информираме дека МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп изврши промена на член на органот на управување.

Поради исполнување на услови за старосна пензија мандатот на г-дин Ристо Секуловски како член на Управниот одбор на Друштвото престана на ден 30.06.2022 година. Поради престанок на мандатот на г-дин Ристо Секуловски, Надзорниот одбор на Друштвото пристапи кон избор на нов член на Управниот одбор, при што за член на одборот е избрана г-ѓа Татјана Димов. Мандатот на г-ѓа Татјана Димов започнува по добивање на соодветна согласност од страна на Агенцијата за супервизија на осигурување на Република Северна Македонија и по уписот на предметната промена во Трговскиот регистар што се води при Централниот Регистар на Република Северна Македонија. 

Сите прашања во врска со промените во составот на Управниот одбор можете да ги упатите до Дурштвото.

Срдечен поздрав

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп

Објавено на: 05.07.2022 15:05:10
Документ БР.: DOC_12285-25/2022
Урнек: Измени во органи на управување