листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно глава 6 од правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

За периодот од 01.01.2022-30.06.2022 година АД Нова Стоковна Куќа Струмица, остварува позитивен финансиски резултат.

Остварените приходи за периодот изнесуваат 9,483,363.00 денари кои споредбено со остварените приходи за овој период 2021 бележат зголемување, истите се остварени од промет на клиенти кои имаат закупено деловен простор.

Расходите за периодот од 01.01-30.06.2022 година споредбено со истиот период минатата година бележат намалување.

За овој период нема промени во сметководствените политики и методи на вреднување на ставките во финансиските извештаи.

Објавено на: 01.08.2022 14:01:25
Документ БР.: DOC_10191-531/2022
Урнек: Други ценовно чувствителни информации