листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Обраложение кон резултатите:

1. Во однос на промените во сметководствените политики и методи на вреднување на ставките во финансиските извештаи нема. 

2. Во споредба со претходниот период на остварени вкупни приходи иситите се зголемени како резултат на зголемена реализација и нови проекти. Сите приходи се од основна дејност - продажба на цевки и профили на домашен и пред се  странски пазар.

3 Во споредба со претходниот период вкупните трошоци се исто така зголемени поради актуелните светски случувања и дрстичниот пораст на набавната вредноста на суровините.

4. Исплатени дивиденди нема.

5. Продажба на материјални средства нема, а исто така нема и значителен отпис.

6. Промени во кредитни задолжувања нема.

Објавено на: 01.08.2022 14:04:14
Документ БР.: DOC_10191-537/2022
Урнек: Други ценовно чувствителни информации