листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната нова емисија:

УНИБанка АД Скопје на ден 30.08.2022 година, ја регистрираше во Централниот Депозитар за хартии од вредност втората емисија на перпетуални обврзници – 2.500  перпетуални обврзници со номинална вредност од 1.000 ЕУР и вкупна номинална вредност од 2.500.000 ЕУР, односно 154.237.500 МКД пресметано по среден курс на НБРСМ, еден ден пред денот на носењето на Одлуката на Собрание на акционери.

Правата од хартиите од вредност настануваат на 30.08.2022 година, по уписот на хартиите од вредност на сметките на сопствениците во депозитарот за хартии од вредност.

Објавено на: 30.08.2022 15:44:03
Документ БР.: DOC_12289-1/2022
Урнек: Нови емисии