листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

во врска со точка 1 од работниот дел од дневниот ред на Јавниот повик за свикување на акционерското собрание закажано за 14.11.2022 година, во прилог на оваа објава Ви доставуваме Предлог статутарна одлука бр. 02-6707/2 од 10.10.2022 година, Одлука за измена и дополнување на предлог статутарна одлука бр.02-7195/5 од 27.10.2022 година и Пречистен текст на предлог статутарна одлука бр.02-7195/5-1 од 27.10.2022 година. Документите кои се нотирани во оваа објава се донесени од страна на Управниот одбор и истите ќе се разгледуваат на Акционерското собрание закажано за 14.11.2022 година. Сите прашања во врска со документите кои се нотирани во оваа објава можете да ги доставите до стручните служби на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп.

Со почит,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп.


_23.Predlog statutarna odluka_Precisten Tekst_27102022.pdf

Објавено на: 31.10.2022 14:18:19
Документ БР.: DOC_13285-212/2022
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери