Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Во врска со Прашалниците за корпоративно управување (кои МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп треба да ги објави согласно Правилата за котација и Кодексот за корпоративно управување на Македонската берза за хартии од вредност АД Скопје) Ве известуваме дека истите ќе бидат објавени и достапни за сите заинтересирани страни во период до одржување на Годишното акционерско собрание за деловната 2022 година. 

Сите прашања во однос на оваа објава можете да ги доставите до стручните служби на Друштвото.


Со почит,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп.

Објавено на: 06.04.2023 14:51:21
Документ БР.: DOC_10191-287/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации