листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Образложение на Биланс на успех за период од 01.01   31.03

 

 Финансиските извештаи на друштвото се изготвени согласно сметководствените стандарди согласно Правилникот за котација

Во тримесечното работење во 2023 година Друштвото оствари вкупни приходи  од 7.322 илјади денари кои не се во значителен пораст во однос на претходната 2022 година ,а вкупните трошоци изнесуваат 6.389 илјади денари кои се незначително намалени.

Остварен е позитивен финанскиски резултат по оданочување од 840 илјади денари.

            Нашето работење се стреми кон остварување на позитивни резултати во наредниот период од 2023 година со максимално искористување на капиталот со кој располагаме и привлекување на повеќе гости .

 

Објавено на: 27.04.2023 14:10:15
Документ БР.: DOC_10191-329/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации