листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Известување за ценовно чувствителна информација

НЛБ Банка АД Скопје, известува дека врз основа на Рамковен договор за учество во програмата за кредитирање на мали и средни претпријатија и средно капитализирани претпријатија од од кредитна линија на ЕИБ 6 во износ од 100.000.000 евра (заведен под деловен број 0307-8633 од 17.08.2021 година), склучен е Нотарски акт - Договор за невладетелски залог врз побарувања, помеѓу Развојна Банка на Северна Македонија АД Скопје (како Заложен доверител) и НЛБ Банка АД Скопје (како Заложен должник-должник), заверен кај Нотар Анастасија Петреска со ОДУ бр.386/23 од 13.04.2023 година во вкупен износ од 8.099.500,00 евра (осуммилионидеведесетидеветилјадиипетстотиниевра).

 

НЛБ Банка АД Скопје

 

Објавено на: 28.04.2023 14:15:46
Документ БР.: DOC_10191-351/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации