листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

На 60-та седница на Собранието на акционери на Триглав Осигурување АД, Скопје, одржана на 30.05.2023 година, донесени се следните одлуки:

  1. Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2022 година;
  2. Одлука за усвојување на Годишната сметка на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2022 година;
  3. Одлука за усвојување на Извештајот на ревизорите и финансиските извештаи на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2022 година; 
  4. Одлука за распоредување на остварената чиста добивка на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2022 година;
  5. Одлука за назначување на друштво за ревизија на финансиските извештаи на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2023 година;
  6. Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на внатрешната ревизија на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2022 година;
  7. Одлука за усвојување на годишниот извештај на неизвршните членови на Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2022 година;
  8. Одлука за одобрување на работата и водењето на работењето од страна на членовите на Одборот на директори.


Точка 1.pdf
Точка 2.pdf
Точка 3.pdf
Точка 4.pdf
Точка 5.pdf
Точка 6.pdf
Точка 7.pdf
Точка 8.pdf

Објавено на: 30.05.2023 14:14:47
Документ БР.: DOC_12283-66/2023
Урнек: Други одлуки од собрание