Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Информација за остварените приходи од продажба на сегмент фармација за период 01.01-30.09.2023 година

Приходи од продажба на сегмент фармација

Друштвото Реплек АД објавува дека вкупните приходи од продажба на сегмент фармација за период 01.01-30.09.2023 година се според планот и изнесуваат  1.087 милиони денари и се зголемени за 335 милиони денари односно 44% во однос на истиот период минатата година.

  • Приходите од продажба на странски пазар со учество во вкупните приходи од продажба на сегмент фармација  од 81% (2022: 77%) се зголемени за 52%,
  • Приходите од продажба на домашен пазар на сегмент фармација се зголемени за 21% во однос на истиот период минатата година.

 

Објавено на: 10.10.2023 09:06:00
Документ БР.: DOC_10191-647/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации