Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Почитувани,

во врска со закажаното aкционерско собрание МАКЕДОНИЈА Осигурување а.д. Скопје - Виена Иншуренс Груп (во понатамошен текст: Друштвото) кое ќе се одржи на ден 27.10.2023 година (ПЕТОК), согласно член 392 - а од Законот за трговските друштва, Ве известуваме дека акционерот Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe издаде полномошно за претседавање со Собранието, како и полномошно за преставување на Собранието во кои постои конфликт на интерес.

За претседавање со предметното Собрание на Друштвото од страна на споменатиот акционер полномошно е дадено на Ангел Шојлев, вработен во Друштвото. Според текстот и содржината на полномошното, полномошникот ги има сите права и обврски на Претседавач на собрание, без право на преставување на правото на глас.

Како преставник на предметното Собрание, од страна на споменатиот акционер полномошно е дадено на Ивица Медарски, вработен во Друштвото. Според текстот и содржината на полномошното, полномошникот ги има сите права и обврски согласно Законот за трговските друштва. Полномошникот има добиено конкретни инструкции од акционерот за гласање по секоја од точките од дневниот ред.

Со почит,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп.

 


_25.Objava na konflikt na interes_Sobranie_27102023.pdf

Објавено на: 12.10.2023 14:11:59
Документ БР.: DOC_10191-649/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации