Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Врз основа на Одлука од Надзорен одбор бр. 02-9414/1/I-4 од 29.6.2023 година и Решение за издавање на претходна согласност од Народна банка на Република Северна Македонија бр. 15-24718/6 од 10.10.2023 година, за член на Управен одбор на Стопанска банка а.д. Битола повторно е назначена д-р Гордана Балтовска.

Истовремено, известуваме дека врз основа на Одлука од Собрание на акционери бр.02-6487/1/II-11 од 4.5.2023 година и Решение за издавање на претходна согласност од Народна банка на Република Северна Македонија бр.15-21920/15 од 10.10.2023 година, за член на Надзорен одбор на Стопанска банка а.д. Битола е назначен г. Борислав Атанасовски.

 

Објавено на: 12.10.2023 15:15:59
Документ БР.: DOC_12285-65/2023
Урнек: Измени во органи на управување