листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, го објавуваме следниот финансиски извештај:

„ДС Смитх АД Скопје ги доставува проверените податоци за работата до Македонската берза. Наспроти претходно дадениот извештај, најзначајните промени се направени во делот на финансиските резултати на Друштвото, што значи дека новиот извештај претставува финансиска добивка, за разлика од претходно пријавената загуба. Во мај, ДС Смитх АД Скопје имплементираше нов, локален сметководствен систем, затоа, консолидацијата на податоците од јануари до септември бараше рачно комбинирање на новите и старите системски податоци. Рачното работење резултираше со неусогласеност, која беше препознаена набргу по испраќањето на првиот извештај до Македонската берза и веднаш потоа следеше корективна акција за споделување на изменетите податоци. Потврдениот извештај треба да се смета за конечен за работата на компанијата од јануари до септември 2023 година. “


3 и 9 Месечни известувања- трговски друштва - природа на трошоци 30.09.2023 в2 (002).xls

Објавено на: 10.11.2023 14:09:18
Документ БР.: DOC_12298-97/2023
Урнек: Неревидиран биланс на успех 01.01. - 30.09.